Halo verlovingsring

Halo verlovingsring 

Een halo verlovingsringen is een ring waarbij de grote steen wordt volledig omringd door kleine steentjes. Hierdoor kan men dan bijna oneindig ontwerpen creëren. Het doel is altijd om de grote steen zo goed mogelijk te benadrukken. De halo ontwerpen kunnen zo in de smaak vallen bij vele dames.

De grote steen speelt een grote rol bij halo verlovingsringen. De twee populaire steen vormen bij halo ringen zijn de ronde en vierkant vormen. Deze type stenen zijn meestal diamanten maar er kunnen ook andere stenen zoals saffieren of robijnen geplaatst worden.

Bij halo ringen bestaan er talrijke stijlen van halo verlovingsringen. Een simpele stijl is de halo solitaire stijl. Hierbij is de band vrij va diamanten. De ronding bestaat enkel van de grote en van de omringende kleine stenen. Een klassieke halo heeft dan nog meer steentjes op de banden in vergelijking  met de solitaire versie. Moderne halo ringen hebben dan nog meer variaties zoals splitsing van de banden of twisten van de banden met of zonder extra steentjes.

Nog een belangrijke kenmer bij halo ringen zijn is de vorm van de hoofdje. Deze bepaalt namelijk welke type stenen kunnen best ingezet worden. Zo heeft men de klassieke ronde vorm en meestal gaat deze perfect met ronde stenen. Dan is er ook de vierkante vorm. Bij deze stijl plaatste men meestal een grote vierkante steen met kleine ronde steentjes. Een mix van ronde en vierkant hoofd is een hoofd met afgeronde hoeken maar in vierkant stijl.

Zoals al gezegd er bestaan verschillende varianten van halo stijlen en ontwerpen. Natuurlijk hoe meer stenen of bij ingewikkelde ontwerpen je hebt, hoe duurder zal deze ring worden. En bij gesplitst halo ringen die bijna volledig bezet zijn met diamanten zal je ook een vrij hoge prijskaartje kunnen vinden. 

Maar geen nood, je kunt altijd een combinatie van verschillende steen type ook toepassen. Zo kan je de grote steen in diamant hebben en de kleine steentjes bv in saffier of juist omgekeerd. Het is natuurlijk afhankelijk van je eigen budget. Echter, de beste prestatie ga je enkel bij een diamanten halo ringen vinden. De schittering van deze stenen en vooral met een halo ontwerp zal uw geliefde zeker verbazen.