Keurmerk

Keurmerken van juwelen

Keurmerken worden toegepast oor vertrouwde partijen door middel van gravure. Het geeft aan wat de kwaliteit en kwantiteit van de gebruikte metal is.  Het geeft een soort zekerheid aan de koper over de waarde van het stuk. Mensen die bij  bekende reputatie volle juwelen zaken een juweel kopen, voelen zich tevreden en gerust over het aanwezigheid van de keurmerk.

Door een keurmerk te hebben, zal een juweel zijn waarde meteen laten zien aan de consument. Je kan de keurmerk aan de binnenkant van het stuk zien. Deze wordt meestal met de hand, gravermachine of lasergravure aangebracht in hele kleine letters. Af en toe moet je wat lang ernaar zoeken om het te kunnen vinden.

Vele designers doen, naast het plaatsen van de keurmerk, ook hun logos als een soort van erkenning van hun werk. In grote zinnen, de keurmerk is een indicatie van hoeveel men van bepaalde soort metal heeft inde juwelen stuk gebruikt. Deze zal dan een invloed hebben op de prijs van het stuk.  Het is garantie van de zuiverheid van het metal.

Tegenwoordig worden ze op gouden platina en zilveren juwelen stukken aangebracht. In hebt begin werden alleen goud en zilver gekeurd.  Door de populariteit van platina werd deze ook aan de lijst toegevoegd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *