Tips

Wanneer geen juwelen dragen

Sieraden zijn heel kostbaar. Ze kunnen  monetaire of sentimentele waarde bezitten. Hoe dan ook zijn ze en blijven ze heel speciaal. De vraag is, hoe kan je jouw juwelen schoon houden? Volgens sommige is het normaal dat er slijtage of krassen kunnen ontstaan in de loop van jaren. Het kan zijn maar het is niet helemaal waar. Het ligt aan jou om er voor te zorgen dat jouw juwelen zo goed als nieuw blijven zelfs in  de loop van jaren.

Een van de beste manieren om je sieraden goed te bewaren is om te weten wanneer je ze niet mag dragen. Velen mensen doen ze niet af omwille van sentimentele redenen. Echter beseffen ze niet dat er vele dagelijkse activiteiten zijn die ervoor kunnen zorgen dat hun kostbare juwelen beschadigd kunnen raken. Hierna volgen enkele voorbeelden.

Tijdens tuinieren kan je je juweel heel vuil maken, maar je kan ze nog meer schade toebrengen zoals krassen of verliezen van edelstenen. Tijdens huishoudelijke schoonmaak moet je altijd je ring of andere sieraden van je handen af doen. Vele schoonmaakproducten bezitten chemicaliën die de juwelen erg kunnen aantasten en beschadigen.

Als je gaat zwemmen moet je altijd alles eraf doen. Want chloor kan een heel erg schade veroorzaken aan de sieraden. De goud kan van kleur veranderen en de stenen kunnen hun blink verliezen. De stenen kunnen ook verzwakken en los komen van hun plaats. Zelfs tijdens slapen is het aanbevolen om je juwelen er af doen. Want jouw sieraad komt in contact met de lakens enz. Dit werk dan als eens schuurpapier voor je juweel en zal in de loop van tijd krassen veroorzaken.

Je moet ook plaatsen waar te hoge temperatuur is, proberen te vermijden of geen juwelen te dragen.  Vele temperatuurschommelingen kunnen problemen veroorzaken voor de edelstenen waardoor deze los kunnen komen of kapot breken.

Het is altijd verstandig om op voorhand goed na te denken wat je gaat doen. Indien je denkt dat je iets ruw gaat doen, dan is het altijd best om zonder juwelen bezig te zijn. Zo weet je dat er weinig kans bestaat voor een onnodige beschadiging van een kostbare sieraad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *